Posted by: shazrezam | May 31, 2009

Faizal + Ude = Cool Couple

On May 29th, I had an outdoor session with Faizal and Ude. These two people are really the coolest couple I have ever met in my short time shooting weeding. I had a really good time photographing them doing their stuffs at the beach. By the way, the session was done at Pantai Irama Bachok, Kelantan (the greatest state in Malaysia, muahaha), in the morning lah. Kalau petang buat kat Pantai Irama, mampus aku wooo. Orang ramai giler kalu petang. Ada jadik bahan tontonan aku dengan Faizal and Ude. Buat pagi pun, orang boleh tahan jugak lar orang ramainya. Tapi, aku bawak Faizal and Ude kat belah orang kureng sket. Still, there are few people watching, but, they just watching from far lah. Really appreciated those people at the beach at that time. They really respected me doing my job, ‘menembak’ Faizal and Ude. Really had a fun time capturing Faizal and Ude. Really sporting lah. Always smiling. Really made my job easier. Salute you guys lah!

2 gambar je lah dulu post. Tak edit pun lagi yang lain. Actually, the night before the ‘pantai’ session, they’re having majlis akad nikah at Ude parent’s house. Still not doing post-processing work for the majlis akad nikah’s photos. These 2 pictures pun, aku edit sambil aku tengah browse all those picture yang aku shot utk these two lovely people. Still have majlis persandingan. After collecting all the pictures, baru aku akan start edit. Kena buat photobook, heh heh.


Responses

  1. je,xsbr tgk gmbr2 lain.thanks bertungkus lumus ambil gmbr pkhwinan kawe.

  2. slm..hmm,first of all..ude nk ucp thanks sgt2 sab sudi mlayan karenah kami laki bini..

    selebihnya ude nk mtk maaf byk2 gak sab ms reception 1june, kami bz smpai xsmpat nk pose spt yg je plan sblm ni..asyik2 pic lam blik je..yg je ni bkn main lg sblm ni siap dtg wat research atas bwh,atas bwh..lenggok2..cr scene tbaik..

    sandainya kami tlah mrosakkan idea2 je, kami myusun 20 jari (jari ude+jari ja) yg x sberapa ini..sgala kkurangan dan ktandusan layanan pd ms n wktu tu amatlah kami kesali..

    dharap dmasa tluang yg mmungkinkan kami bposing lg,sudi2lah je mnerima tmpahan kami..jgn serik ye…he3..

  3. First of all, it’s an honor to be the photographer for u guys. Betul2 had a blast shooting u guys, especially kat pantai ari tu. Masa reception pulok, ude tak abih2 buah lawak. Sakit perut kawe ni ja dgn bini demo nih, haha. Ude, no hal lah bab tak sempat shoot lebih gambar tu. Yg penting, ude n ja enjoy masa reception tuh. Suka tengok ude enjoy jumpe member2 dtg umah (ramai tu yg cun2, muahaha).

    Anyway, ije mintak ampun byk2 kalu ada silap salah sepanjang ije jadi photographer utk peja n ude. Ije dah buat yg ije rasa terbaik lah setakat yg ije mampu. Insya Allah, ada masa nanti, ije akan ajak peja n ude kuar, kita buat outdoor session. Paparazzi style pulok. Just to have fun, heh heh.

    ps: sori ja n ude, ije tak upload2 lagi gambar kat tenet, huhu

  4. paparazzi style ??menarik tuh..hehe…je sronok tgk pic2 y baru upload.thanks je.cantik blako gmbr2 demo ambik..je,kawe nk g cc demo tp tokde kijo etek.insyaAllah this weekend kawe gih.

  5. Takpo ja. Kalu free2, mari lah. Btw, thanks sebab suko gambar kawe shot ni, heh heh

  6. rmai yg cun2?..amboi, bkenan ke?? ude takut je bkenan yg dah jd binik org je..haru satu malaya..
    tp dlm rmai2 tu ada yg available..

  7. mane xenjoynye..yg datang2 hr tu kbanyakkannya yg da lost contact btahun2..ade yg smpai 8 tahun xjpe…hr tu br jpe..tharu gler..tu yg ude duk wat lawak2 tu..diorg ckp ude stil x bubah..x ssuai jd bini org pom lg…apepn jdoh ptemuan di tgn Allah swt..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: